Litt om oss:

Oslo Jazzdansfestival (OJDF) avholdes i 2021 for fjerde år på rad på Scenehuset i Oslo. Formålet er å skape en scenisk plattform for utvikling og fremvisning av jazzdans som et selvstendig kunstnerisk uttrykk. Ved hjelp av workshop og panelsamtale tilrettelegger vi også for opplæring, formidling og diskusjon. Det er for øvrig viktig at festivalens medvirkende er profesjonelle, siden vi ønsker å styrke det profesjonelle scenekunstfeltet for jazzdansere. Jazzdansen har tradisjonelt vært en del av fremføringer der mange estetiske uttrykk og kommersielle hensyn tar plass, så som musikaler og musikkvideoer, og har derfor ikke alltid blitt ansett som spesielt «kunstnerisk». På Oslo Jazzdansfestival får imidlertid danseren mulighet til å rendyrke et selvstendig estetisk og meningsbærende uttrykk. Siden jazzdansen er en mangfoldig, rytmisk og musikalsk sjanger, er en sentral del av programmeringen ved OJDF å representere dette mangfoldet. Det gjelder både med tanke på stil, bruk av musikk, antall medvirkende, kjønn, alder, etnisitet og utdanning. Også våre målgrupper er mangfoldige. Ved å programmere et bredt spekter av jazzdans-uttrykk vil våre kveldsforestillinger i varierende grad passe for både store barn, ungdom og voksne. Men vi ønsker også å henvende oss til de små barna og har derfor fra og med 2021 etablert egne dagforestillinger for barn. 

 

Festivalen er stadig voksende og tiltrekker seg stadig flere støttespillere. Da vi startet opp i juni 2018 hadde vi 2 arrangement og solgte 156 billetter, mot 11 arrangement og 395 solgte billetter i 2020! Vi har fått tilskudd fra FFUK og kulturetaten i Oslo kommune hvert år, samt rabatterte leiepriser fra Danseinformasjonen. I fjor fikk vi også en ny støttespiller og samarbeidspartner i PRODA – Profesjonell Dansetrening, vedrørende workshop og panelsamtale. Dette samarbeidet fortsetter og øker i omfang i år. 

 

Kunstneriske ledere, produsenter og arrangører er Ingvild Vaagsether og Natalie Dahl. Vi etablerte festivalen i 2018 og opprettet foretaket OSLO JAZZDANSFESTIVAL DA året etter. Både Natalie og Ingvild har skrevet masteroppgaver om jazzdans ved NTNU og begge har i ettertid skrevet og fått publisert tekster om jazzdans i ulike fora. I tillegg til leder- og produsentrollen ved OJDF fungerer vi også som konferansierer og moderatorer på selve festivalen. Vi er også utdannet dansekunstnere og jobber parallelt med undervisning, koreografi og utøvende dans i hver våre foretak. 

OJDF19Nat%26I_edited.png