PANELSAMTALE

25.06.21

84970405_668841130538472_477675526960866
Proda logo hvit skrift.jpeg

I fjorårets utgave av Oslo Jazzdansfestival hadde vi et svært hyggelig samarbeid med PRODA Profesjonell Dansetrening, der vi bl.a. for første gang gjennomførte både workshops og panelsamtale som del av vårt festivalprogram.

I år er vi så glade for å få fortsette dette givende samarbeidet, og vi har med oss noen flotte dansekunstnere i panelet fra årets festivalprogram:

Carl Joseph Aquilizan, Ornilia Percia Ubisse og Mai Elin Løkken.

Moderatorer: Natalie Dahl og Ingvild Vaagsether,

kunstneriske ledere for Oslo Jazzdansfestival.

TEMA

Panelsamtalen vil i årets utgave av festivalen dreie seg om sjangeroverskridende arbeid siden det er mange av våre medvirkende som stiller spørsmål ved tradisjonelt etablerte kategorier, både med tanke på dansekategorier og identitet mer generelt. På liknende måte som verkene omhandler det å finne ny giv og trygghet i det usikre, beveger danserne seg i grenseland med tanke på sjangertilhørighet. Alle identifiserer verkene sine med jazzdansen, men ikke bare med denne danseformen. Vi ønsker derfor å lære mer om hvordan disse kunstnerne beveger seg inn og ut av, og kombinerer ulike sjangre. Hvilke redskaper og utfordringer byr dette på som profesjonell skaper, utøver og formidler av dans?

Er sjanger noe danseren er eller gjør?

Tid og sted: Scenehuset, kl. 18:00 fredag 25.juni 2021

Billetter kan reserveres på epost til post@oslojazzdansfestival.no

NKF_Endorser_Hvit.png

Foto: Maria Kristina Klungnes Berg

Carl Aquilizan

Carl Aquilizan er utdannet ved Spin Off Forstudium i Dans (2015) og Northern School of Contemporary Dance i Leeds (2018). Han har koreografert for ulike plattformer som Burst (Yorkshire Dance), Dans/5, Vin og Valsen og Mind the Gap. Han har også koreografert for Bjerke Videregående Skole (2019) og Spin Off Forstudium i Dans (2019/2020).

I dag jobber han frilans som koreograf og utøver i ulike prosjekter, og har ved siden av eget arbeid bl.a. jobbet med Katrine Kirsebom, Kyuja Bae, Daniel Lukehurst (UK) og Martijn Joling (NL/NO). Han er koreograf for prosjektet dis_func som er en del av Koreografilaboratoriet 2021 på Dansens Hus, og jobber også for tiden med å utvikle soloprosjektet Flower boy. Praksisen i disse prosjektene henter inspirasjon fra prinsipper og metoder innenfor Butoh, og har en sterk interesse for improvisasjon og transformative opplevelser.

IMG_6377_edited_edited.jpg

@cjaquilizan

Foto: Kjærsti Øverbø

Ornilia Ubisse

Ornilia Ubisse er født og oppvokst i Mosambik hvor hun studerte dans ved Escola Nacional de Danca og jobbet som danser og dansepedagog. Hun har en BA i dans med fordypning i moderne- og samtidsdans fra Norges Dansehøyskole med Erasmus

i Østerrike, ved Anton Bruckner Privatuniversitet (2017).

Som utøver har Ubisse vært på turneer, produksjoner og samarbeidet med

koreografer som Editta Braun, Shanti Bramachari, Cecilie Steen, Mia Habib, Hallgrim Hansegård, Bawren Tavaziva, Francesco Scavetta, Tendai Makurumbandi.

Hun har vært på skoleturneer og DKS med Nutopia, Frikar X og TekstLab med ulike

produksjoner. Som TekstLab Inkubator deltaker har hun koreografert og vist to

verk: Rua 57 og Chaos in the Box.

Ubisse etablerte Kronos Dance Company og har koreografert forestilingene

Memories from Nowhere, Motherland og jobber nå med kompaniets tredje

produksjon - Ecstasy.

Photo%20by%20Kj%C3%A6rsti%20%C3%98verb%C

@orniliapercia 

Foto: Ausrine Masai

Mai Elin Løkken

Mai Elin Løkken er utdannet dansekunstner og pedagog ved Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance i London (1999) og Høyskolen i Stavanger (2003), og har etter endte studier undervist i ulike dansestiler i over 20 år, samt jobbet parallelt som danser, koreograf og skuespiller både i egne og andres produksjoner. 

I egne koreografiske verk er hun i hovedsak opptatt av å fortelle historier. Hun ser på de ulike stilene og teknikkene hun har tilegnet seg gjennom studier og sitt profesjonelle virke som ei stor verktøykasse, der hun kan velge seg akkurat det som trengs for å fortelle den aktuelle historien. Bl.a. har Løkken arbeidet aktivt med å fremme dans som utrykksform på Innlandet, og har samarbeidet med en rekke andre koreografer og regissører. På OJDF21 deltar hun med Grav[i]ty Dansekollektiv og familieforestillingen "PJUUUING!" - en forestilling der klassisk ballett, jazz og samtidsdans smelter sammen med klovning og fysisk teater.

mai%20elin_edited.jpg

@gravity_dans

Foto: Natalie Dahl / OJDF2020

Oslo-logo-hvit-RGB.png