KUNSTNERISK HELHET

FLOWER BOY

FLOWER BOY

20.6. kl.18.00 & 20.00. Flower boy» tar for seg erfaringer rundt kjønnsroller og kjønnsidealer som utforskes gjennom en praksis inspirert av butoh. Prosjektet ønsker å skape transformative opplevelser for både utøver og publikum, og samtidig gi rom for å reflektere over og utfordre kjønnsstereotypier gjennom poetiske bilder. Av og med: Carl Joseph Aquilizan. Foto: Joshua Jacob.

GARDNERS ANDRE: Sosial Intelligens

GARDNERS ANDRE: Sosial Intelligens

20.6. kl.18.00 & 20.00. Koreograf Oda Østenstad Fjell viderefører her sitt prosjekt rundt Howard Gardners teorier om de mange intelligenser. Gardners andre: sosial intelligens» er et portrett av unge jenters sosiale konspirasjoner, hierarkier og nådeløse utfrysninger. Den vanskelige trioen. Frykten for at to plutselig skal bli bedre enn tre, og at det er du som er den ene. Medvirkende: Dorothea Økland, Vivian Pakkanen, Agnes Klapp, Oda Østenstad Fjell. Foto: Skjalg Bøhmer Vold.

SALVO

SALVO

20.6. kl.18.00 & 20.00. I SALVO møter majestetisk arroganse et moderne tempo og uttrykk. Kontrastering er gjennomgående i musikk og bevegelsesmateriale; SALVO er elegant og konfronterende, uanstrengt og pikant, spontan og unison. Av/med: Ella Skorgan, Herman Keim og Silje Vereide. Foto: Skjalg Bøhmer Vold.

MAKE ME

MAKE ME

22.6. kl.18.00 & 20.00. Gjennom stykket "Make me" får du oppleve to uttrykk fra jazzen i møte. Gjennom forestillingen skal tre jazzmusikere og to jazzdansere utforske og improvisere det som bor inne i dem i nuet. “Make Me” tar deg inn i et improvisatorisk landskap hvor hva som helst kan skje. Koreografi: Andréa Dybvig og Lise Kristoffersen. Medvirkende: Andréa Dybvig, Lise R. Kristoffersen, Philip E. Granly, Martin H. Mellem, Alf S. Høines. Foto: Jasmine Attié/Helene Røyland.

TIME TO SAY HELLO

TIME TO SAY HELLO

22.6. kl.18.00 & 20.00. I en utfordrende tid hvor vi føler oss desorientert og overveldet, vokser et behov for forandring. «Time to say Hello» uttrykker vår åpenhet, mottakelighet og positivitet til å bevege oss inn i en ny og ukjent tilværelse. Av/med: Astrid Johanne ødegaard og Jeffrey Zhang. Foto: Line Berre/A-Hui.

GJENKLANG

GJENKLANG

22.6. kl.18.00 & 20.00. Hendelsene vi mennesker opplever treffer en indre kraft som sender oss ut i en svingning. Ofte ubevisst og tilsynelatende vilkårlig fører svingningen til videre utspilling av hendelser og individuelle narrativer for historienes forløp. Svingningene skaper både fysisk og emosjonell gjenklang i våre tilstedeværelser som mennesker og preger livene vi lever. Av/med: Siv Gaustad og Dag Rune Sjøli. Foto: Jim-Roger Knutsen.

ECSTASY

ECSTASY

23.6. kl.18.00 & 20.00. I ECSTASY utforsker koreograf Ornilia Ubisse og KRONOS Dance Company det grunnleggende menneskelige aspektet, som eksisterer forbi ord og kan derfor forstås uavhengig av kultur, språk eller geografisk/biologisk bakgrunn. Stykket utfordrer den fysiske kroppen med et veldig spesifikt og intrikat bevegelsesspråk, og også dens utholdenhet og evne til å gi slipp. Medvirkende: Ornilia Ubisse, Mina Guthu, Bodil Hindrum, Andrea Winsnes, Calu Tsemane. Foto: Kjærsti Øverbø.

1 + 1

1 + 1

23.6. kl.18.00 & 20.00. «1 + 1» handler om tillit og sårbarhet. Itland + Glazkov utforsker i dette koreografiske verket hvordan vi kan skape og opprettholde meningsfulle relasjoner. Av/med: Aurora Itland og Ilya Glazkov. Foto: Skjalg Bøhmer Vold.

TIME

TIME

23.6. kl.18.00 & 20.00. TIME- to keep time- å holde takten TID- abstrakt, flytende, åpent, løst. TIME handler om tid som går og liv som leves, små og store hverdagshistorier, oppgjør og opprør, uttrykt gjennom steppdans, musikk, rytmikk og hvor «time» vs tid er den sentrale problemstillingen. Anneli Moe er danser og koreograf, her akkompagnert og i duett med slagverker David Cariano Timme og med tekster av Inkiri Abrahamsson. Foto: Yina Chan.

WHO IS SHE?

WHO IS SHE?

24.6. kl.18.00 & 20.00. Hvem var du i går og hvem er du i dag? Hvem er hun du står ved siden av? SHE Heels Company utfordrer med dette verket perspektiver rundt heels som sjangeruttrykk. Av/med: Christiane Bergersen, Vilde Opeide, Pernille Nansen, Lill-Kristine Konst, Vilde Kristin Skorstad. Foto: Henrik Beckheim/Eirik Bjørnerud/Daniel Millan/Raj Kumar Fylling (x2).

rom

rom

24.06. kl.18.00 & 20.00. Koreograf Caroline Skjørshammer presenterer et helt nytt verk under OJDF2021. "rom" er en dans, en trio, et forsøk og en intensjon om å undersøke de ulike rommene som er rundt, mellom og i oss - med sensitivitet, engasjement og kraft. Og om å prøve, bomme, og stole på prosessen. Stykket skapes sammen med - og danses av - Azra Korjenic, Ane Linnea Solberg og Sara Einbu. Foto: Inger Lise Sannes.

PJUUUING!

PJUUUING!

26.6 kl. 12.00 & 14.00. Grav[i]ty Dansekollektiv Jazzdans møter klassisk ballett, samtidsdans, improvisasjon og klovning i en munter og koronavennlig innpakning! I PJUUUING! møter vi 2 vesener som ikke er helt som oss andre. Kanskje de ikke engang er fra vår planet? Temaer som utforskes, kretser rundt det å være annerledes. Når er det gøy, og når oppleves det som skremmende for andre? Hva er det vi frykter med det vi ikke kjenner? Foto: Lise Skjæraasen.

Jeg er et avsnitt. Klikk her for å legge til din egen tekst og redigere meg. Det er lett.

Det er noe sart, sørgmodig og samtidig vakkert og frigjørende over tematikken i årets 12 koreografiske verk. Tydelig preget av pandemien vi alle står i trer den desillusjonerte danseren frem. Når faste roller og mønstre opphører å eksistere, hva sitter man igjen med da? Hvor kan man finne ny giv og nye væremåter?

Denne usikkerheten og utforskningen manifesterer seg på mange plan. Det stilles spørsmål ved kunstnerskapet i form av sjangertilhørighet og virkemidler, kjønnsroller og seksualitet, vennskap og partnerskap. Felles for dem alle er at det søkes etter nye landskap og plattformer, i både indre og ytre rom. Hva og hvem skal man se etter når institusjoner, mennesker og kategorier som tidligere utgjorde rammene rundt ens identitet rives bort? Noe av svaret ligger i å finne trygghet i det usikre og skiftende, i å akseptere grenseland.

NKF_Endorser_Hvit.png
ffuk.jpg
Oslo-logo-hvit-RGB.png