top of page
IMG_4996.JPG

Workshops

15. juni 
kl. 10:00 Sarjo Sankareh
kl. 12.00 Silje Olava Bakken

Panelsamtale

15. juni kl. 14.00

Våre to hovedaktører, Sarjo Sankareh og Silje Olava Bakken/Radix Dance Crew er spesielt opptatt av å utvikle egne verk i et dynamisk og tilstedeværende samspill med musikere. Dette var også en viktig del av den opprinnelige jazzdansen, men noe som feltet har beveget seg bort fra i moderne tid, til fordel for bruk av ferdig innspilt musikk.

 

Sankareh ønsker å utfordre skillet mellom dansere og musikere og har med seg to utøvere som også er profesjonelle musikere. Sankareh bruker akustisk musikk og instrumenter, mens Silje Olava Bakken og kompaniet Radix benytter seg av en live DJ.

Her er musikken elektronisk men samtidig levende ved at DJ tilpasser seg danserne og motsatt. Deres stil har bakgrunn i hip-hop-kulturen og de benytter seg også av vokalisering.

 

I panelsamtalen vil vi samtale med hovedaktørene om deres erfaringer med å koreografere verk i samspill med musikere, om likheter og forskjeller mellom dansere og musikere, og om deres erfaringer knyttet til etterspørsel etter samspillende dansere og musikere i det sceniske dansemiljøet. Vi får også besøk av Michelle Flagstad i panelet vårt i 2023 - leder for PRODA profesjonell dansetrening.

Samtalen ledes og modereres av festivalens ledere Natalie Dahl og Ingvild Vaagsether

bottom of page